Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Participeren in een bedrijf

Help de jonge ondernemer op weg

Dat u al vele jaren topfuncties bekleedt, betekent niet dat u voorgoed vaarwel hoeft te zeggen tegen het zelf ondernemen. Kijk maar eens op de website van Matchinvest. Dit is een website waar ondernemers hun bedrijfsplan pitchen met als doel investeerders aan te trekken. Het kan hier gaan om startende ondernemers die een startkapitaal bij elkaar proberen te krijgen, maar ook om ondernemers die al een bedrijf hebben en op zoek zijn naar een mede-ondernemer. Deze rol van mede-ondernemer zou u kunnen spelen. Het voordeel is dat u geen onderneming vanaf het begin hoeft op te zetten, maar nog steeds een actieve rol speelt binnen een groeiend, innovatief bedrijf.

Ervaring gebruiken

Participeren in een bedrijf is voor u een interessante manier om de kennis en ervaring die u in de afgelopen jaren heeft opgebouwd, te kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Voor de ondernemer is dit prettig, want hij krijgt tegelijk de beschikking over nieuw kapitaal en hij kan gebruik maken van het advies dat u hem kan geven. Een reden waarom veel beginnende ondernemers er niet in slagen een goed bedrijf op te zetten, is het gebrek aan ervaring. Deze ervaring kunt u meebrengen.

Uw capaciteiten

Als u zich via Matchinvest wilt inkopen in een bedrijf, gaan wij eerst in kaart brengen wat uw capaciteiten zijn en op welke vlakken u het meeste kan bijdragen aan een onderneming. Daarbij wordt gekeken naar uw ervaring en de kennis die u heeft opgedaan over een bepaalde branche of soort product. U geeft bovendien aan op welke manier u zou willen participeren in de onderneming. Vervolgens zoeken wij een bedrijf dat bij uw profiel past. U krijgt van ons informatie over de huidige stand van de onderneming en de toekomstvisie van de ondernemer. Als u interesse hebt, kunt u in gesprek met de ondernemer en kijken of er een vruchtbare samenwerking tot stand kan komen.