Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Co-creatie

Veel (startende) ondernemers hebben goede ideeën met grote marktkansen. Sommige van deze ideeën worden echter niet door onze investeerders omarmd omdat het benodigde startkapitaal voor de ontwikkeling van het idee hoog is. En omdat het succes van een nieuw idee nu eenmaal niet met volle zekerheid vastgesteld kan worden, is het risico voor de investeerder vaak te hoog om tot investeren over te gaan. Vaak betekent dit dat het goede idee op de plank blijft liggen.

Alternatief voor financiering

Co-creatie kan dan een interessant alternatief zijn om toch van start te gaan met de ontwikkeling van het idee. Bij co-creatie is in de eerste fase geen investeerder nodig, maar wordt er gezocht naar partners die een taak in de ontwikkeling uitvoeren, waarbij ze “betaald” worden door het ontvangen van een aandelenpercentage.

Bij co-creatie ontstaat dus een groep van elkaar aanvullende partijen die met een gesloten beurs het idee tot verdere wasdom brengen. De initiator verstrekt hierbij dus aandelen aan mede ondernemers i.p.v. aan een investeerder.

Bijkomend voordeel van co-creatie; vaak wordt het idee verder ontwikkeld tot een fase waarin het idee meer vorm krijgt en het toevoegen van waarde toch weer interessant wordt voor investeerders om alsnog in te stappen om bijvoorbeeld de marktintroductie, de marketing en de eerste organisatieontwikkeling te bekostigen.

Voorbeelden van co-creatie projecten binnen Matchinvest zijn:

Heeft u een goed idee, maar vindt u geen gehoor bij bank of investeerders, wellicht is co-creatie iets voor u!

Heeft u een goed idee en vindt u co-creatie een beter alternatief dan een investeerder, neemt u dan ook even contact met ons op.