Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

U bent een MBI’er

Bent u een sterke persoonlijkheid en heeft u de ambitie om zich in te kopen in een gevestigde onderneming, dan kunt u zich aansluiten bij het Matchinvest-investeerdersplatform. Periodiek ontvangt Matchinvest ondernemers die kapitaal nodig hebben voor hun businessplannen. Vaak zijn ze op zoek naar een investeerder die het gevraagde kapitaal deels invult, maar het komt ook regelmatig voor dat er een medeondernemer wordt gezocht. Daarnaast komen wij regelmatig in contact met ondernemers die een overnamekandidaat zoeken.

Van MBI'er tot eigenaar

U heeft een aansprekende carrière achter de rug en heeft daarmee enig kapitaal opgebouwd. U bent bereid om dat kapitaal aan te spreken voor het verkrijgen van een substantieel aandelenpercentage in een onderneming. U heeft specifieke kennis en wenst een actieve operationele directierol (sales, operatie, algemeen) te vervullen binnen de onderneming. Dan bent u een goede MBI-kandidaat voor veel firma’s. Matchinvest brengt u graag in contact met ondernemingen die in lijn liggen met uw profiel.

Een Management Buy-In kandidaat (MBI'er) is een persoon die zich voor een deel inkoopt in een bestaande onderneming. Als MBI'er bent u dus ondernemer, maar daarnaast ook investeerder. Een goede MBI'er heeft vooral visie, persoonlijkheid en de vaardigheid om mensen in beweging te zetten. Matchinvest brengt MBI'ers in contact met interessante proposities. Daarnaast kan Matchinvest ook een rol spelen bij:

De redenen waarom een onderneming zoekt naar een MBI’er zijn divers. Zo kan het de wens van een ondernemer zijn om zijn onderneming volledig over te dragen en zelf gefaseerd uit te stappen. Maar ook kan men op zoek zijn naar expertise die momenteel niet binnen de firma aanwezig is. Matchinvest spreekt regelmatig met ondernemers die een specifieke reden hebben om in contact te willen komen met MBI-kandidaten. Indien de wens van de ondernemer overeenkomt met het profiel van u als MBI’er brengen wij beide partijen graag bij elkaar.

De financiële inbreng

De ervaring leert dat het opgebouwde kapitaal van een MBI’er vaak niet toereikend is voor een substantieel aandelenbelang. Daarom is het belangrijk voor een MBI’er om samen met de ondernemer tot een goede ‘investeringsmix’ te komen. Die kan bestaan uit MBI-kapitaal, bancaire inbreng, informeel vermogen, achtergestelde lening van de ondernemer of andere kapitaalcomponenten. Matchinvest heeft ervaring in de totstandbrenging van de juiste financiële samenwerking tussen partijen en kan een coördinerende rol spelen in de onderhandeling. Matchinvest ontvangt graag het profiel van MBI’ers.

Met ons MBI-abonnement ontvangt u een breed scala aan actuele proposities, die rechtstreeks of via een verwijzende partij bij ons binnenkomen. U hoeft dus geen kans meer te missen! Matchinvest zorgt ervoor dat de mooiste kansen uit ons gerenommeerde netwerk in uw mailbox belanden. U kunt bij ons kiezen uit een actieve of een passieve registratie. 

Als u wilt worden opgenomen in ons bestand, dan kan dat kosteloos (passieve registratie) of middels een actieve registratie (€ 150,- per jaar). Bij de actieve registratie ontvangt u altijd kosteloos de meest interessante proposities.

Wilt u zich inschrijven als MBI'er? Vul nu het contactformulier in of stuur een mail naar info@matchinvest.nl.

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord.

Meer informatie vindt u in onze brochure.