Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Recente successen Matchinvest

In de loop der jaren heeft Matchinvest diverse cases succesvol ingevuld. Hieronder treft u een aantal van de succesverhalen aan:


NOM participeert in succesvol gefinancierde Matchinvest case Cowlinq (Project Betsy)

Cowlinq, bij Matchinvest eerder bekend als Project Betsy, is een online platform voor de handel in rundvee, een soort Marktplaats voor koeien. Boeren geven op dit platformaan van welke koeien, vaarzen en kalveren ze afscheid willen nemen. Die informatie wordt vervolgens gedeeld met slachthuizen, verzamelcentra voor kalveren en opfokbedrijven voor de vaarzen.

Cowlinq en de samenwerking met Matchinvest

In mei 2014 heeft de ondernemer Chris van den Berg zich gemeld bij Matchinvest. Via Matchinvest heeft hij in oktober 2014 d.m.v. stapelfinanciering het noodzakelijke bedrag bij elkaar gekregen voor de ontwikkeling van de software en de start van de marketing campagne. De investeerder uit het netwerk van Matchinvest is, net als Van den Berg zelf, opgegroeid op een melkveehouderij en heeft ervaring in de ICT in de agrarische sector.

Van den Berg over de samenwerking met Matchinvest: "Via Matchinvest ben ik in contact gekomen met informal investors die 'echt toegevoegde waarde' hebben qua IT en verdere opbouw en structuur van de onderneming. Dit heeft geresulteerd in de volgende stap aan groeikapitaal van > € 1.000.000,- middels een participatie van de NOM in Cowlinq".

In juli 2015 hebben we al een mooi artikel over Cowlinq in de Leeuwarder Courant mogen lezen (klik hier voor het artikel) en nu hoorden we het nieuws dat de NOM participeert in deze leuke case om er voor te zorgen dat de case klaar is voor verdere groei in de Benelux en Duitsland.

We willen Chris van den Berg en Cowlinq heel veel succes wensen in de toekomst. Uiteraard blijven wij Cowlinq (www.cowlinq.com) volgen!

Bron: www.nom.nl/cowlinq-marktplaats-voor-koeien/


DNN vindt investeerder via Matchinvest

Net voor de jaarwisseling heeft DNN een deal gesloten met een investeerder uit het netwerk van Matchinvest. DNN had deze groeifinanciering nodig om grote(re) projecten aan te kunnen nemen.

DNN Groep (Dakservice Noord Nederland) te Emmen heeft zich in augustus 2014 gemeld bij Matchinvest om samen op zoek te gaan naar werkkapitaal t.b.v. orderfinanciering. DNN ontwikkelt en installeert kwalitatief hoogstaande dak- en gevelsystemen in zowel het nieuwbouw als renovatiesegment. DNN heeft al sinds 2004 ingezet op een industrialisatie van het bouwproces en heeft sindsdien samen met leveranciers diverse innovatieve bouwsystemen ontwikkeld die inmiddels zijn toegepast in vele aansprekende bouwprojecten. DNN levert aan zowel de zakelijke als de particuliere markt, maar wordt voornamelijk ingezet op grote bouwprojecten.

DNN heeft, ondanks de positieve orderintake, in de afgelopen maanden echter ook grotere projecten niet kunnen aannemen, omdat de voorfinanciering niet kon worden gerealiseerd. Daarom is DNN op zoek gegaan naar een investeerder die voorfinanciering mogelijk maakt en helpt de groeistrategie te kunnen realiseren. Inmiddels is de voorfinanciering via onze investeerder dus geregeld en kan DNN dankzij het informele kapitaal verder om de groeistrategie te realiseren.

We wensen DNN en onze investeerder voor nu en in de toekomst heel veel succes.


Matchinvest vindt een investeerder voor Project Betsy

Begin dit jaar heeft de heer Chris van den Berg, opgegroeid op een melkveehouderij, zich gemeld bij Matchinvest. Hij heeft een plan ontwikkeld voor een internationaal georiënteerd online internet handelsplatform voor de rund- en melkveehouderij sector. Het online platform geeft de betrokken partijen, ca. 15.000 handelaren, inzicht in de markt en maakt het handelen een stuk efficiënter.

Van den Berg heeft door middel van stapelfinanciering, mede via Matchinvest, de noodzakelijke € 275.000 voor de ontwikkeling van de software en de start van de marketing campagne voor zijn plan gevonden. Een investeerder uit het netwerk van Matchinvest (ook opgegroeid op een melkveehouderij en ervaring in de ICT in de agrarische sector) gaat investeren en daarnaast kan Van den Berg 2 dagen per week gebruik maken van de expertise van deze investeerder.

Wij willen de investeerder en Chris van den Berg hartelijk danken voor de prettige samenwerking en wensen hen beiden heel veel succes met hun samenwerking!


Matchinvest vindt investeerder die kennis en kapitaal in De Cadeaubank stopt  

Matchinvest heeft van De Cadeaubank de opdracht gekregen de vraag naar kapitaal in haar netwerk uit te zetten. Na het uitzetten van de case is een software bedrijf gevonden die het platform gaat bouwen en daarnaast ook een converteerbare lening verstrekt om een deel van de investeringsbehoefte in te vullen.

De Cadeaubank is een trendy platform dat meelift op de trend van social gifting en dat op slimme wijze gebruik maakt van social media met een betrouwbare spaarfunctie op de achtergrond.

Wij willen de investeerder en De Cadeaubank hartelijk danken voor de prettige samenwerking en we wensen De Cadeaubank heel veel succes.


Matchinvest vindt investeerder voor nieuwbouw Popping Sport

Matchinvest heeft in de zomer opdracht gekregen van Popping Sport om financiering voor nieuwbouw te zoeken.
Na het uitzetten van de case in het netwerk heeft een vastgoed man via een achtergestelde lening de financiering van het pand geregeld.

Wij willen de investeerder en Popping Sport hartelijk danken voor de prettige samenwerking en we wensen Popping Sport heel veel succes in hun nieuwe pand, waar ze inmiddels ingetrokken zijn.