Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Nieuw idee product  

Wanneer je een eigen onderneming wilt starten, kun je denken aan een dienst, maar natuurlijk ook een product op de markt brengen. Soms komt een idee voor een nieuw product plots bij je op. Maar je kunt natuurlijk ook een geheel nieuw concept of idee ontwikkelen. Wij leggen je graag uit wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een nieuw product.

Het begint allemaal met het idee

Voordat een product op de markt wordt gebracht, is er altijd een heel ontwikkelingstraject aan vooraf gegaan. Het is belangrijk om na het ontstaan van een productidee, goed te analyseren of het idee daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft in de markt. Is het product onderscheidend? Is het financieel haalbaar om het product op de markt te brengen? Dit zijn allemaal vragen die goed moeten worden onderzocht. Een goede voorbereiding zorgt voor een grotere kans op succes. Bouw meteen aan een goede fundering tijdens dit eerste stadium van productontwikkeling. Wanneer je aan een prototype begint, zijn flinke veranderingen aan het product niet erg wenselijk meer.

Wanneer het idee volledig is uitgewerkt

Wanneer het idee is uitgewerkt en onderzocht, kan er een systeemontwerp worden uitgewerkt. Je zult moeten gaan werken aan productarchitectuur, functieschema’s en interactiemodellen, om grip te krijgen op het uiteindelijke product. Maak het idee visueel: met schetsen, gebruiksscenario’s en eenvoudige modellen krijgt men een goed idee van het concept dat is bedacht.

Vervolgens moet er worden nagedacht over materialen en productietechnieken om de conceptontwerpfase af te ronden. Uitontwikkeling is de volgende stap. Het product moet dan in 3D, in zijn definitieve verschijningsvorm, worden vastgelegd. Ook zal er een prototype ontwikkeld moeten worden, om een laatste test te kunnen doen en om te kunnen vaststellen of het product het investeren waard is. Bij Matchinvest kun je jouw product dan voorleggen aan serieuze investeerders. Met genoeg kapitaal kan het product vervolgens in productie worden genomen.