Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Nieuwe ondernemingen

Een onderneming begint bij een idee, maar daarna moet er nog hard worden gewerkt aan het opzetten van het bedrijf om dat idee heen. Vaak is geld een probleem bij het op poten zetten van een organisatie, maar er komen nog veel meer zaken bij kijken. Zoek goed uit welke zaken je allemaal moet hebben geregeld voordat je kunt starten, en zorg ervoor dat je nadenkt over je kapitaal. Bijvoorbeeld door je idee voor te leggen aan de investeerders bij Matchinvest. Bekijk ook de mogelijkheden van bepaalde stichtingen, die startende ondernemers het eerste duwtje in de rug geven.

Wat moet je regelen?

Voor je kunt beginnen met je bedrijf, moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en natuurlijk een hoop zaken regelen. Op de website van de KvK kun je alle informatie vinden die je nodig hebt als startende ondernemer. Denk hierbij aan informatie over een ondernemingsplan, een bedrijfsnaam, rechtsvormen en financiering.

Zorg voor een goede basis

Wanneer je start met je bedrijf, dan moet je zorgen voor een goed fundament. Je wilt natuurlijk een professionele bedrijfsvoering neerzetten en zorgen voor tevreden klanten. Zorg voor een boekhouding die op orde is en die goed te onderhouden is. Zo kun je factureren en al je aftrekposten en belastingen goed bijhouden. Ook het uitbesteden van de boekhouding is een goed idee. Een financiële buffer opbouwen is een zeer verstandige keuze en zorgt ervoor dat je de geldzaken goed geregeld hebt. Het regelen van je financiën en deze op orde houden is één van de belangrijkste pijlers onder je bedrijf. Zorg bijvoorbeeld ook voor een goede website met de juiste informatie en zorg ervoor dat je ook gevonden wordt.

Klanten en producenten of leveranciers

Het is erg belangrijk om een prettig contact op te bouwen met je klanten, maar ook met je leveranciers of producenten van je producten. Zorg voor goede aftersales bij je klanten en zorg ervoor dat je jouw klanten koestert. Draag altijd uit dat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat, want tevreden klanten komen terug en worden misschien wel vaste klanten. De leveranciers waarmee je samenwerkt, zijn ook erg belangrijk. Een goede zakenrelatie kan ontzettend veel opleveren.