Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Kiezen voor een alternatieve financiering

In de wereld van financieringen worden de eisen steeds strenger. Voor veel beginnende ondernemers wordt het daardoor lastig om startkapitaal te verkrijgen via banken en financiële instellingen. Het is dan ook niet gek, dat veel ondernemers op zoek gaan naar een alternatieve financiering. Over wat voor soort financieringsvormen gaat het dan eigenlijk? Matchinvest biedt ook mogelijkheden voor alternatieve financiering via informele investeerders.

Vormen van alternatieve financiering

Er zijn veel verschillende vormen van alternatieve financiering. Zo is er bijvoorbeeld het microkrediet, wat een zakelijke lening tot € 50.000,- is. Ook crowdfunding is in opkomst. Er wordt dan een beroep gedaan op meerdere potentiële investeerders. Voor een investering in kapitaalgoederen of bedrijfsmiddelen, wordt ook wel gebruikgemaakt van leasing. Factoring (financiering met vorderingen of voorraden als onderpand) en private equity (overname door een participatiemaatschappij) zijn andere vormen van alternatieve financiering.

Aan alle bovenstaande financieringsvormen zitten haken en ogen. Informal investing is daarom voor veel ondernemers de beste oplossing, mits ze een investeerder kunnen vinden. Bij informal investing is de financierder niet een bank of financiële instelling, maar een informele investeerder. Vaak is dit een (ex-)ondernemer die de middelen en de wil heeft om te investeren in andere bedrijven. Deze mensen hebben de ervaring om te weten wat het belang is van een start- of werkkapitaal. Zij investeren in bedrijven en ondernemers waarin zij potentie zien. Daarbij speelt financieel rendement natuurlijk een belangrijke rol.

Informele investering vinden via Matchinvest

Juist omdat informele investeerders weten hoe belangrijk kapitaal is om succesvol te kunnen zijn, blijkt dit een goede vorm van alternatieve financiering. Het lastige is dat ondernemer en investeerder elkaar vaak moeilijk weten te vinden. Hiervoor biedt Matchinvest het perfecte platform. Via een pitch maakt de ondernemer zijn of haar plannen kenbaar, waarop de bij Matchinvest aangesloten informele investeerders kunnen reageren. Ook gebruikmaken van het sterke en betrouwbare netwerk van Matchinvest? Neem nu contact met ons op!