Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Een informal investor vindt u hier

Maak kennis met de informal investor

Na verkoop van een onderneming, blijft vaak een smak met geld over. Wat overblijft is ervaring, contacten en kennis. De (ex-)ondernemer in kwestie heeft dan kapitaal, wat weer gebruikt kan worden om andere (startende) ondernemers mee te helpen. Een groeifinanciering is dan niet weg. Alvorens een informal investor in zee gaat met (iemand met) een nieuw idee, worden aspecten van de plannen eerst zorgvuldig onder de loep genomen.

Wat een informal investor wil

Meestal zijn minderheidsaandelen in het bedrijf het meest interessant voor een informal investor. Immers: de ondernemersstoel is ze inmiddels al bekend. Een coachende rol, in combinatie met de klankbordfunctie is daarom veel interessanter. Ze worden mede-eigenaar en daarmee een soort “stille partner”. De informal investor is veelal onzichtbaar, opereert achter de schermen en loopt niet te koop met hun vermogen. De ondernemers zelf krijgen hierdoor de ruimte om te investeren, en hiermee de markt te veroveren!

Matchinvest: het platform vol investeerders

Diverse ondernemers met diverse specialisten zijn verantwoordelijk voor het initiatief van Matchinvest. De ondernemer met een kapitaalbehoefte kan hierdoor optimaal bediend worden. Wij zijn het best te beschrijven als: dóór ondernemers vóór ondernemers. Matchinvest is daarom hét platform waar u uw eigen informal investor kunt vinden. Bent u geïnteresseerd om uzelf hierbij aan te sluiten? Of bent u juist op zoek naar kapitaal om uw plannen te verwezenlijken? In beide gevallen bent u bij ons aan het juiste adres. De ondernemer heeft te allen tijde een onderbouwende verklaring voor de kapitaalbehoefte; pas dán wordt de case toegelaten in het bestand. Geïnteresseerd om een informal investor te ontmoeten? Doe dan uw pitch bij Matchinvest en wie weet zijn er tal van geïnteresseerden waar u uit kunt kiezen!