Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Wat is een Business Angel?

Tegenwoordig wordt er steeds meer gesproken over Business Angels. Maar wat zijn Business Angels nu eigenlijk? Business Angels,  ook wel informele investeerders of informal investors genoemd, zijn privé personen die willen investeren in interessante proposities (particuliere investeerders). Vaak zijn het ex-ondernemers die hun sporen in de loop der jaren hebben verdiend. Zij zijn op zoek naar bedrijven waarin zij kunnen investeren, in ruil voor aandelen, een achtergestelde lening of een combinatie van beide. Meestal gaat het om bedragen tussen de € 50.000,- en € 250.000,-. Het netwerk van Matchinvest richt zich op ondernemers met een kapitaalbehoefte tussen de € 50.000,- en € 500.000,-.

Financieel rendement

Voor de meeste Business Angels is financieel rendement belangrijk, zodat ze kunnen blijven investeren. Dit is echter niet de enige reden. Naast geld willen Business Angels ook hun kennis en ervaringen delen met de ondernemer van het bedrijf waarin ze investeren. Ze kennen de valkuilen, weten waar je als ondernemer op moet letten en ze willen een soort klankbord zijn voor de ondernemer. Daarom is de persoonlijke klik tussen een ondernemer en een Business Angel ook zo belangrijk. Een ondernemer moet dus wel open staan voor zijn advies en begeleiding. Naar mate het beter gaat met de onderneming en er winst wordt gemaakt, zal de Business Angel zich uiteindelijk terug trekken.

Netwerk van informele investeerders

Matchinvest heeft een netwerk opgebouwd met informele investeerders en daarnaast is Matchinvest ook aangesloten bij de Stichting BAN Nederland (Business Angels Netwerken Nederland). Stichting BAN Nederland is een vereniging waar netwerken zijn aangesloten die als intermediairs en/of matchmakers optreden tussen ondernemers en particuliere investeerders, oftewel Business Angels of informele investeerders (www.bannederland.nl).

Voor- en nadelen

Maar wat zijn nu de voordelen van het vinden van financiering via Business Angels of informal investors?

Nadelen kunnen zijn:

Wilt u meer informatie over het vinden van financiering door Business Angels? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bent u zelf een Business Angel of informal investor en op zoek naar interessante proposities? Meldt u nu aan als investeerder en ontvang onze proposities per mail.