Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Informeel kapitaal

Veel bestaande ondernemers zijn niet bekend met de verschillende mogelijkheden op financieel gebied. Bent u bijvoorbeeld bekend met het onderscheid tussen formeel en informeel kapitaal? Formeel kapitaal wordt verkregen door een storting die civielrechtelijk wordt erkend, bijvoorbeeld een storting op aandelen. Een informeel kapitaal wordt opgebouwd door een bevoordeling van de vennootschap door een aandeelhouder, die in strikt zakelijke verhouding niet zou voorkomen. Belangrijk is wel om te weten wanneer er wel of geen sprake is van informeel kapitaal, wat de voordelen ervan zijn en wat Matchinvest op dit gebied voor u als ondernemer kan betekenen.

Wat is informeel kapitaal?

Informeel kapitaal is een kapitaalvorm die wordt opgebouwd door bevoordelingen van de aandeelhouder aan de bestaande onderneming. Het kwijtschelden van een lening door een moederbedrijf aan een ondergelegen vennootschap is hiervan een voorbeeld, maar ook het in rekening brengen van lage kosten voor een dienst of product is een voorbeeld van een informele kapitaalstorting. Van informeel kapitaal kan pas sprake zijn als er vermogen op grond van aandeelhoudersmotieven verschuift van aandeelhouder naar onderneming (BV). Heeft u vragen over de mogelijkheden van een informele kapitaalstorting, dan is Matchinvest de professionele partner die alle antwoorden in huis heeft!

Matchinvest, voor al uw vragen over informeel investeren!

Ons bedrijf is een goed platform voor het vervullen van uw kapitaalbehoefte. Alternatieve kredietvormen, waarvan informeel kapitaal er één is, bieden voor veel bestaande ondernemingen uitkomst. Steeds meer ondernemers lopen tegen het feit aan dat banken strengere eisen stellen aan de verstrekking van krediet. Het verkrijgen van informeel kapitaal kan dan een uitkomst zijn. Op het gebied van informeel investeren is Matchinvest de specialist bij uitstek. Binnen ons netwerk vindt u de juiste partners, die u met raad en daad kunnen bijstaan als het gaat om het opbouwen van informeel kapitaal. Neem nu contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden!