Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Ondernemerschap    

Wanneer je besluit om je idee of product te gaan uitvoeren en een bedrijf te starten, dan word je dus automatisch ‘ondernemer’. En daar komt nogal wat bij kijken. Natuurlijk kan iedereen een bedrijf starten. Een goede ondernemer zijn is echter veel meer dan dat. Wanneer je gaat ondernemen, denk dan goed na of dit bij je past en of je het in je hebt om een succesvolle ondernemer te zijn. Want naast een portie lef zijn er een aantal eigenschappen die erg handig, of zelfs onmisbaar, zijn voor ondernemers.  

Creativiteit, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht

Wanneer je zelf een onderneming gaat beginnen, dan is de juiste creativiteit om je ideeën uit te kunnen werken erg belangrijk. Kun jij op verschillende manieren naar zaken kijken en ‘out of the box’ denken? Dan kom je ongetwijfeld een stuk verder dan mensen die dit niet in zich hebben. Wie van nature daarnaast ook nog eens de kwaliteiten heeft om anderen van die ideeën te overtuigen, komt al snel een stap verder.

Heb jij altijd de juiste argumenten klaar? Zijn deze argumenten ook nog waar en overtuigend voor anderen? Dan is de kans groot dat je anderen enthousiast kunt krijgen en jouw ideeën kunt verkopen. Dit is erg belangrijk om bijvoorbeeld investeerders achter je te kunnen scharen. Waarschijnlijk kun je dan ook vertrouwen scheppen en jouw ideeën erg helder overbrengen bij de ander. Doorzettingsvermogen is ook onmisbaar. Want als het even tegenzit, moet je verder gaan met de risico’s die je hebt genomen, en af en toe opnieuw opstaan nadat je een minder goede beslissing hebt genomen. Een vechtersmentaliteit is erg belangrijk als ondernemer.

Resultaatgericht, risico’s en financiën

Wie gaat ondernemen, moet in staat zijn bewust risico te nemen en dus lef hebben. Je loopt risico op negatieve reacties en het is zelfs mogelijk dat je jouw plan moet heroverwegen. Risico’s nemen is echter ook de enige manier om verder te komen. Zorg ervoor dat je altijd resultaatgericht blijft werken, houd je doelen strak voor ogen en wees altijd helder. Denk ook goed na over budget en winst en over de middelen die voorhanden zijn wat betreft geld, kennis en tijd. Neem enkel doordachte beslissingen over geld, en houd de boekhouding strak geordend.