Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Ik heb een idee en nu?    

Wanneer je een goed idee hebt voor een onderneming, dan begint het pas echt. Zorg dat je jouw idee duidelijk uiteenzet, zodat je al jouw oorspronkelijke ideeën terug kunt vinden. Je wilt natuurlijk niet dat je briljante idee kwijtraakt. Ook verstandig: praat met anderen. Deze kunnen je eventueel helpen om je idee verder vorm te geven en ze hebben eventueel aan op- of aanmerkingen die je zelf niet zo snel had bedacht. Wanneer je het idee in een tastbare vorm hebt gegoten of duidelijk uiteen hebt gezet in een bedrijfsplan, dan kun je op zoek naar startkapitaal via een investeerder. Voor dat laatste ben je bij Matchinvest aan het juiste adres.

Van idee naar onderneming

Er komen ontzettend veel zaken kijken bij het opstarten van een bedrijf, en de meeste mensen die starten, kunnen dan ook snel gedemotiveerd raken van alle zaken die er komen kijken bij het opstarten van je bedrijf. Het is namelijk veel werk. Tijdens het opstarten van je bedrijf kunnen sommige zaken een negatieve invloed hebben. Het is belangrijk om, alvorens je begint aan het schrijven van een ondernemingsplan, je idee goed te analyseren en te kijken wat voor jou de consequenties zijn als je een eigen onderneming gaat beginnen. Denk er bijvoorbeeld over na dat je geen contract hebt, zoals bij een werkgever. Ook regelingen, zoals pensioen, moet je zelf regelen - en ook bij de administratie komt veel kijken.

Begin klein en geef alles de tijd

Sommige mensen storten zich meteen volledig op hun eigen bedrijf, maar het kan ook verstandig zijn om het langzaam aan te doen. Je kunt het dan eventueel combineren met een andere baan, waardoor je meer zekerheid hebt. Zo kun je starten met een paar uurtjes per week. Zo kun je jouw bedrijf rustig ontwikkelen en je idee goed uitwerken. Een dag minder gaan werken kan ook helpen om meer voor elkaar te krijgen. Samenwerken kan ook zorgen voor drukverdeling en het kan een aanvulling zijn op het bedrijf.