Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

NOM participeert in succesvol gefinancierde Matchinvest case Cowlinq (Project Betsy)

Cowlinq, bij Matchinvest eerder bekend als Project Betsy, is een online platform voor de handel in rundvee, een soort Marktplaats voor koeien. Boeren geven op dit platformaan van welke koeien, vaarzen en kalveren ze afscheid willen nemen. Die informatie wordt vervolgens gedeeld met slachthuizen, verzamelcentra voor kalveren en opfokbedrijven voor de vaarzen.

Cowlinq en de samenwerking met Matchinvest

In mei 2014 heeft de ondernemer Chris van den Berg zich gemeld bij Matchinvest. Via Matchinvest heeft hij in oktober 2014 d.m.v. stapelfinanciering het noodzakelijke bedrag bij elkaar gekregen voor de ontwikkeling van de software en de start van de marketing campagne. De investeerder uit het netwerk van Matchinvest is, net als Van den Berg zelf, opgegroeid op een melkveehouderij en heeft ervaring in de ICT in de agrarische sector.

Van den Berg over de samenwerking met Matchinvest: "Via Matchinvest ben ik in contact gekomen met informal investors die 'echt toegevoegde waarde' hebben qua IT en verdere opbouw en structuur van de onderneming. Dit heeft geresulteerd in de volgende stap aan groeikapitaal van > € 1.000.000,- middels een participatie van de NOM in Cowlinq".

In juli 2015 hebben we al een mooi artikel over Cowlinq in de Leeuwarder Courant mogen lezen (klik hier voor het artikel) en nu hoorden we het nieuws dat de NOM participeert in deze leuke case om er voor te zorgen dat de case klaar is voor verdere groei in de Benelux en Duitsland.

We willen Chris van den Berg en Cowlinq heel veel succes wensen in de toekomst. Uiteraard blijven wij Cowlinq volgen!

 

Bron: www.nom.nl/cowlinq-marktplaats-voor-koeien/