Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Informal investor: zelf kapitaal creëren

Als u op zoek bent naar kapitaal, dan is een geldschieter niet zomaar gevonden. De banken bieden vaak geen oplossing om uw plannen te kunnen uitvoeren. Dan is een informal investor wellicht een prima oplossing. Misschien bent u zelf wel geïnteresseerd in het investeren van eigen vermogen in andere bedrijven. Met name als banken geen mogelijkheid bieden of te strenge eisen stellen, dan is een informal investor een goede mogelijkheid om kapitaal te creëren.

Kapitaal via een informal investor

Een informal investor neemt het nodige risico door te investeren in een ander bedrijf. Daarvoor mag natuurlijk wel iets worden terugverwacht. Vaak heeft een informal investor niet alleen de benodigde financiële middelen om te kunnen investeren, maar ook beschikt deze over de nodige ervaring als ondernemer. Hierdoor hebben zij vaak een neusje voor investeren in het juiste bedrijf. Zowel het kapitaal als de ondernemerservaring is een meerwaarde voor bedrijven die werken op basis van een informal investor. Rendement staat wel altijd centraal.

Mogelijkheden

Een informal investor biedt vaak de gelegenheid om flinke bedragen te investeren. Een gemiddelde investering via een informal investor bedraagt tussen de € 50.000,- tot € 500.000,-. Ook andere bedragen komen echter voor. Het kan voor een ondernemer lastig zijn om een informal investor te vinden, aangezien het vaak gaat om het hebben van het juiste netwerk. Matchinvest beschikt over dit netwerk en biedt u de gelegenheid om uw ondernemingsplan te presenteren via een pitch. Als u zelf een informal investor bent, dan is dit het perfecte platform om het kaf van het koren te kunnen onderscheiden.

Informal investor via Matchinvest

Via Matchinvest wordt het vinden van de juiste partner een stuk eenvoudiger. Het is een professioneel platform waarbij betrouwbare investeerders zijn aangesloten. Wilt u ook onderdeel uitmaken van ons netwerk? Meld u dan nu aan of vraag een brochure aan!