Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Project Charlie zoekt sociaal betrokken investeerders die in een uniek sociaal project wensen te investerenProject Charlie zoekt sociaal betrokken investeerders

Projectnaam "Project Charlie" (M1470)

 

Sector

Duurzame vastgoed exploitatie

Reden

Intensiveren van de exploitatie

“Project Charlie”

In het hartje van Haarlem ligt “Project Charlie”; een duurzaam ontwikkeld markant pand waar op een sociaal innovatieve wijze ruimtes en flexplekken worden verhuurd. Dit voor diverse groepen, activiteiten en evenementen. Daarnaast houden zes bedrijven kantoor in het markante pand.

DuurzaamUniek pand voor jonge startende ondernemers, zakelijke groepen, entrepreneurs, etc

Het industriële erfgoed betreft een exact 100 jaar oude spoorwegloods die door 29 particuliere investeerders op een duurzame manier voor ca. 1 miljoen Euro is verbouwd tot een zalencomplex en ontmoetingscentrum. Duurzaamheid zit bijvoorbeeld in het groene dak, lage temperatuurverwarming, hergebruik van materialen en CO2 beheersing. Het dak huisvest 110 zonnepanelen en is het eerste collectieve zonnepanelen dak van Noord-Holland.

Sociaal innovatiefVoor dit sociaal innovatief project worden investeerders gezocht

Het unieke pand is van 2011 tot 2014 verbouwd en wordt sindsdien ingezet als bijeenkomstruimte voor jonge (startende) ondernemers, zakelijke groepen, flexwerkers, social entrepreneurs en diverse maatschappelijke organisaties – zoals de buurtcoöperatie. Uitgangspunt is het verbinden van deze groepen. Er worden nieuwe initiatieven op dit gebied ontwikkeld en in samenwerking met Belgische en Engelse partners is er toegang tot Europese fondsen.

BuurtcoöperatieInvesteer nu ook in dit unieke project

Vanuit “Project Charlie” is de buurtcoöperatie opgericht die sindsdien het pand als thuisbasis heeft. De aanpak en werkwijze hebben de aandacht getrokken van partijen als de provincie Noord-Holland, RTV Noord-Holland, de gemeente Haarlem en de Stichting DOEN (Postcodeloterij). De provincie heeft een sponsorovereenkomst gesloten, DOEN heeft een subsidie verleend en de gemeente legt maatschappelijke vraagstukken bij "Project Charlie" om te worden opgelost.

Het verdienmodelKapitaalbehoefte nodig voor Project Charlie

De stichting behorende bij “Project Charlie” is hypotheeknemer en heeft de exploitatie gelegd bij de Beheer BV. Deze beheert en exploiteert het pand sinds 2011. Er is sindsdien € 480.000 omgezet (voornamelijk na de verbouwing) en de doelstelling is om de omzet te laten groeien tot € 1 miljoen aan het einde van 2017 met een netto resultaat van € 90.000 (over 2017). 

De omzet wordt gerealiseerd door de verhuur van:Sociaal betrokken investeerders gezocht

De investeringsbehoefte

Voor meer marketing teneinde de omzet te kunnen laten stijgen, is er een kapitaalbehoefte aanwezig van € 400.000. Deze € 400.000 zal worden ingezet voor marketing en productontwikkeling (keuken, pop-up restaurant).

De propositie

Om het benodigde kapitaal te kunnen financieren “Project Charlie” sociaal betrokken investeerders die in een uniek sociaal project wensen te investeren in ruil voor een rentepercentage van 3% in 2015, oplopend tot 5%, mogelijkheid van aanschaf cumulatief preferente aandelen en een flexibele looptijd vanaf acht jaren. Er is hypothecaire zekerheid aanwezig.

Interesse

Heeft u interesse in het investeren in “Project Charlie” of wenst u een gesprek met de ondernemers, neemt u dan contact met ons op.