Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

"Blacksteel" zoekt financiering werkkapitaal om de sterke groei te kunnen realiserenVestigingsgebied

Projectnaam: "Blacksteel" (M1465)

 

Sector

Bouwsector

Reden

Om het (order)proces niet te verstoren en de groei te kunnen realiseren is er een behoefte aan werkkapitaal financiering.

 "Blacksteel" ontwerpt, produceert en monteert staalconstructies voor diverse toepassingen in zowel gebouwen als industriële toepassingen. "Blacksteel" kent een lange succesvolle geschiedenis in de bouwsector, die na een “faillissementsdip” in 2012, weer een sterke bloei door maakt. Met de huidige 13,1 FTE wordt een grote groep klanten bediend vanuit een eigen goed geëquipeerd pand.

Kernactiviteiten van de organisatie

"Blacksteel" construeert, produceert en monteert staalconstructies in de breedste zin van het woord. Constructies voor gebouwen, de petrochemische industrie, als ook voor de toelevering aan machinebankwerkbedrijven. Voorbeelden van constructies zijn dakspanten, verdiepingsvloeren, balustrades, etc.

De specificaties van de benodigde staalconstructies worden gezamenlijk met de opdrachtgevers opgesteld waarna de constructie wordt ontwikkeld door de eigen technische staf. Na goedkeur op de constructie en de sterkte berekening, worden door "Blacksteel" de werktekeningen vervaardigd aan de hand waarvan de constructies in de eigen werkplaats worden geproduceerd.

De markt en omzet

Het marktbewerkingsgebied is geheel Nederland, maar de eerste acties op de Duitse markt vinden plaats. "Blacksteel" onderscheidt zich van de concurrent in de korte realisatietijd van eerste contact tot het opleveren van hoge kwaliteit constructies. In 2013 is een omzet gerealiseerd van € 838.000. In 2014 is een omzet gerealiseerd van € 1.491.000. Er ligt een sterk groeiende prognose voor 2015 van ca. 50%  groei t.o.v. 2014!

De reden van de kapitaalbehoefte

De sterke groei resulteert in een liquiditeitskrapte. Om het (order)proces niet te verstoren en de groei te kunnen realiseren is er behoefte aan een werkkapitaal financiering van € 250.000.

De propositie

Om het werkkapitaal te kunnen financieren zoekt "Blacksteel" investeerders die de kapitaalbehoefte willen invullen, waarbij de volgende opties bespreekbaar zijn:

Interesse

Heeft u interesse in het investeren in "Blacksteel", neemt u dan contact met ons op.