Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Business Angels: informeel investeren

Als u ondernemer bent, dan heeft u startkapitaal of werkkapitaal nodig om uw plannen te kunnen verwezenlijken. Veel ondernemers gaan bij banken en andere financiële instellingen op zoek naar financiering, maar vaak zijn de mogelijkheden hier beperkt. Om  financiering te krijgen, moet u doorgaans aan strenge eisen voldoen. Een sterk concept volstaat niet, omdat het risico te hoog is. Zoekt u een andere oplossing? Maak dan gebruik van de kennis, ervaring en financiële kracht van Business Angels. Via het netwerk van Matchinvest komt u snel en gemakkelijk met deze investeerders in contact.

Wat zijn Business Angels?

Informele investeerders worden ook wel Business Angels genoemd. Het zijn vaak ondernemers die in het verleden succesvol zijn geweest. Hierdoor beschikken zij over de financiële middelen om in andere bedrijven te kunnen investeren. Vaak gaat het daarbij om start-ups die een investering zoeken tussen de € 50.000,- en € 500.000,-. Niet alleen het kapitaal van Business Angels is voor ondernemers aantrekkelijk, ook hun kennis en expertise in het ondernemerschap is van grote meerwaarde. Business Angels investeren vaak via aandelen of een achtergestelde lening.

Juist omdat Business Angels vaak een ruime ervaring hebben in het ondernemerschap, herkennen zij potentiële topbedrijven. Zij investeren dan ook alleen in bedrijven waarbij ze vertrouwen hebben in de ondernemingsplannen en wanneer de juiste klik tussen ondernemer en investeerder aanwezig is. Financieel rendement behalen is immers voor beiden het doel.

Matchinvest: een netwerk van Business Angels

Het verkrijgen van kapitaal via Business Angels klinkt aantrekkelijk. Toch is er een nadeel: voor ondernemers zijn deze informele investeerders vaak niet of moeilijk te vinden. Om in contact te komen met investeerders, is het beschikken over het juiste netwerk belangrijk. Machinvest biedt dat netwerk. Ambitieuze ondernemers kunnen hun plannen via een (online) pitch presenteren aan de Business Angels die bij Matchinvest zijn aangesloten. Wilt u ook gebruikmaken van het netwerk van Matchinvest? Neem dan direct contact met ons op!