Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Refona zoekt investeerder

DEZE CASE IS INMIDDELS GESLOTEN

Refona

Refona richt zich sinds 2006 op de natuurlijke bestrijding van parasieten en mijten bij hobbydieren. Sinds juni 2010 wordt met Refona Professional B.V. ook actief en succesvol de B2B markt bediend.

De omzet van Refona wordt o.a. gerealiseerd met het bestrijden van bloedmijt in kippenstallen. Refona bestrijdt het ongedierte niet met de gebruikelijke chemische methodes, maar met het inzetten van specifieke roofmijt.. Deze roofmijt bestrijdt de bloedmijt succesvol en helpt zo de kip en de klant van zijn ongedierteprobleem af.

Het product

Het product dat Refona levert bestaat uit een combinatie van dienst en product. Refona bezit de juiste kennis om roofmijt succesvol ter bestrijding in te zetten. Dit verschilt per specifieke situatie. Refona heeft gepatenteerde tools ontwikkeld die het gedrag en de ontwikkeling van de roofmijt positief beïnvloeden.

De markt

De markt bestaat voornamelijk uit (pluim)veestallen waar steeds vaker veel dieren op relatief kleine oppervlakten gehouden worden. Door de Refona bestrijdingsmethodes wordt het (pluim)vee behoed voor gezondheidsproblemen door ongedierte.

Er zijn in Nederland ca. 30 miljoen leghennen (gem. 30.000 per stal), waar Refona nu zo’n 1,9 miljoen van bedient, verdeeld over 52 klanten in Nederland, België en Duitsland. De doelstelling is om de markt flink uit te breiden, zowel nationaal als internationaal.

Het verdienmodel

Het verdienmodel is gekoppeld aan de kip / het dier. De omzet is stijgende en ligt nu rond het break even point.

De doelstelling

Het afgelopen jaar 2011 stond in het teken van de marktontwikkeling. Er zijn nieuwe distributiekanalen opgezet, er is een extra verkoper aangesteld, het product is verfijnd en er is een speciale vulmachine in bestelling om de patronen geautomatiseerd te vullen. Daarnaast is er een gekoelde ruimte in bestelling waarin de machines kunnen produceren.

De investeringsbehoefte

Voor de investeringen in 2011 zijn twee investeerders aangetrokken, waaronder de NOM die een achtergestelde lening heeft toegezegd. De tweede investeerder was in de laatste fase van het traject helaas genoodzaakt om zich om gezondheidsredenen terug te trekken.

De propositie

De NOM heeft aan haar kapitaalverstrekking een eis gekoppeld dat er een nieuwe investeerder gevonden wordt die naast de € 50.000 kapitaal ook een coachende rol gaat spelen binnen de businesscase Refona. Deze rol zou ook door de oude investeerder vervuld gaan worden. Voor de € 50.000 kan ook een aandelenkapitaal van 5% verkregen worden.

Interesse

Heeft u interesse, neemt u dan contact met ons op.

DEZE CASE IS INMIDDELS GESLOTEN