Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Innovatieve elektronica producent zoekt werkkapitaal

Sector Elektronica productie Logo Prolution Afbeelding vestigingslocatie Prolution
Fase Groei kapitaal
Investering € 150.000,-
Aantal investeerders Bij voorkeur één
Reden Werkkapitaal
Status GESLOTEN    

Prolution is een innovatieve elektronica producent te Hoogeveen met een eigen productielocatie in China. Prolution ontwikkelt, produceert, assembleert en levert diverse elektronicaproducten voor haar klanten. Prolution voert vaak het projectmanagement uit voor haar klant, waarbij het proces van idee naar verkoopbaar product wordt gecoördineerd. 

Prolution

Prolution BV is 9 jaren geleden opgericht door haar twee eigenaren Rick de Jong en Herald Meijer. Beide ondernemers zijn midden 40 en al hun hele leven actief in de branche van de elektronica productie. Prolution neemt een unieke marktpositie in, waarbij de kennis is gecentreerd in Hoogeveen en de productielocatie is gevestigd in Shenzhen te China. Daarnaast heeft Prolution diverse productiepartners in Oost-Europa. Voor de klant betekent dit kennis en communicatie op lokaal niveau en een internationaal concurrerende productprijs.Afbeelding product ProlutionAfbeelding product ProlutionAfbeelding product Prolution

De producten en klanten

De producten die Prolution produceert bestaan voornamelijk uit elektronische gebruiksartikelen, die door de klanten worden ingezet in zowel B2C als B2B toepassingen, zoals o.a. industriële apparaten, testapparatuur en beveiligingsartikelen.Afbeelding product ProlutionAfbeelding product ProlutionAfbeelding product ProlutionAfbeelding product Prolution

De realisatie

Prolution kent een stabiele en gecontroleerde bedrijfsvoering met een gemiddelde groei van ca. 20% per jaar tot ruim € 2,5M en met positief resultaat. Een groei die ook werd gerealiseerd in de crisisjaren 2008 tot en met 2011, maar die een onverwachte dip vertoonde in 2012 (overigens ook toen nog steeds met een positief resultaat).

De kapitaalbehoefte

De dip in 2012 heeft geleid tot het intensiveren van de marktbewerking en met resultaat, want in 2013 nam de omzet al weer substantieel toe waarvan 20% gerealiseerd uit nieuwe klanten. Deze 20% nieuwe producten heeft echter wel geleid tot liquiditeitskrapte, doordat er extra werkkapitaal nodig is in de ontwikkelingsfase.

Prolution kan op dit moment aan al haar verplichtingen voldoen en heeft ruim voldoende perspectief om de positieve resultaten in de toekomst te continueren, met een omzetverwachting van ruim € 3M in 2015. Om de stabiliteit in de bedrijfsvoering te handhaven en de groei niet negatief te beïnvloeden, is er een financieringsbehoefte aanwezig van € 150.000, die zal worden ingezet om de rekening-courant positie te verbeteren.

De propositie

Prolution is op zoek naar een investeerder die de financieringsbehoefte van € 150K kan verstrekken. Afhankelijk van de wens van de investeerder, maar ook zijn verdere toegevoegde waarde voor Prolution, kan gedacht worden aan een lening, een aandelenbelang en/of een combinatie hiervan.

De ondernemers hebben een gedetailleerde onafhankelijke rapportage laten opstellen, die onder geheimhouding beschikbaar  is voor geïnteresseerde investeerders.

Interesse

Heeft u interesse in een gesprek met de ondernemers van Prolution, neemt u dan contact met ons op.

Download hier de pitch.

DEZE CASE IS INMIDDELS GESLOTEN