Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Project Betsy zoekt investeerder voor het introduceren van een online handelsplatform

Sector

Handel / Agrosector

Fase

Start
Kapitaalbehoefte

€ 400.000 t.b.v. ontwikkeling & startkapitaal

Status INMIDDELS GEFINANCIERD

Het initiatief

Het initiatief betreft een internationaal georiënteerd online internet handelsplatform voor de rund- en melkveehouderij sector.

De kans

De rund- en melkveehouderij sector bestaat uit veel gespecialiseerde bedrijven zoals fokkers, veehouders, melkveehouders, grootbrengers, vetmesterijen, slachterijen, uitsnijders, halffabricaat verwerkers en slagers. Al deze schakels binnen de sector resulteren in ca. 2,5 handelstransacties per koe per jaar.

De huidige transactiemethodiek heeft nog veel weg van het aloude “handjeklap” op de veemarkt, waarbij tegenwoordig ca. 15.000 handelaren op de internationale markt actief zijn. Deze internationale markt is echter gefragmenteerd aanwezig, ondoorzichtig en dus weinig efficiënt. Een situatie waar de afhankelijke handelaren geen verandering in zullen initiëren. Project Betsy heeft dit wel tot haar doelstelling: het introduceren van een online handelsplatform  dat de partijen inzicht geeft in de markt en het handelen efficiënter maakt.

Het platform

Er is een internationaal goed klinkend web domain geclaimd waaraan het platform zal worden gekoppeld. Het platform zal een marktplaats worden voor de veesector waarin een duidelijk veiling / biedsysteem is opgenomen. Ook zal het inzicht en de overdracht van certificaten en de betaling via het platform kunnen worden geregeld.

De initiatiefnemers

De initiatiefnemer is Chris van den Berg (1979), opgegroeid op een melkveehouderij, gestudeerd aan de landbouwuniversiteit te Wageningen (Bsc), waarna een Master degree  werd behaald aan Nyenrode. Samen met een team van deskundigen heeft hij de kansen ingeschat en is het plan tot in detail uitgewerkt.

De activiteiten

De organisatie wordt lean opgezet waarbij de belangrijkste taken zijn het coördineren van de transacties en het uitvoeren van de marketingactiviteiten. Het aantal software engineers en moderators is variabel gekoppeld aan de traffic.

Het verdienmodel

Het verdienmodel is eenvoudig: zowel de verkopende als inkopende partij betaald een commissie over de transactie. Het break even point wordt bereikt als 1% van alle Nederlandse veehouders gebruik gaat maken van het platform.

De doelstelling en strategie

Omdat het een internationaal internet initiatief betreft met een duidelijke toegevoegde waarde is de reële verwachting dat het eerste jaar naar start enkele tonnen omzet gerealiseerd wordt en de grens van €1 miljoen al in het tweede jaar na start wordt bereikt. Op korte termijn kunnen andere “agro handelssectoren” worden aangekoppeld.

De status

Het plan is in detail aanwezig en kan uitgewerkt gaan worden naar een functioneel ICT platform.

De kapitaalbehoefte en propositie

Voor de ontwikkeling van de software en de opbouw van de onderneming worden geïnteresseerde investeerders gezocht  die gezamenlijk € 400.000 willen inbrengen tegen gezamenlijk vast te stellen condities.

Interesse

Voor meer informatie of voor een gesprek met de ondernemer kunt u even contact met ons opnemen.

DEZE CASE IS INMIDDELS GESLOTEN