Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Onderneming in pneumatische systemen en apparatuur, zoekt kapitaalkrachtige MBI kandidaat

Vestigingsgebied "Hightech Perslucht"

 

Projectnaam "Hightech Perslucht" (M1466)

 

Sector

Technische maakindustrie

Reden

Huidige eigenaren willen uittreden

Status GESLOTEN  

De organisatie

De organisatie is gevestigd in het noorden van het land en ontwerpt, produceert en levert hoogwaardige pneumatische systemen en apparatuur.
Met de pneumatische systemen kunnen machines, voertuigen en installaties met perslucht worden bestuurd. De onderdelen en systemen van de organisatie vinden hun toepassing in de productiepProductvoorbeeld "Hightech Perslucht"rocessen, machines en voertuigen van de vele, veelal internationale klanten.

De producten worden veelal op klantspecificatie ontwikkeld en geproduceerd. Voorbeelden van producten zijn cilinders, ventielen en besturingsunits.

De al 18 jaren bestaande organisatie betreft een holding met twee werkmaatschappijen waarin ca. 13 FTE werkzaam zijn.
De organisatie wordt al deze jaren geleid door twee eigenaren / directeuren die binnen een aantal jaren de firma willen overdragen aan een geschikte MBI kandidaat.Omzet "Hightech Perslucht"

Financiële situatie

De financiële situatie van de organisatie is goed en de vermogenspositie is solide. De toekomstprognose ziet er positief uit en er wordt een substantiële groei van de omzet verwacht.

De propositie

De huidige eigenaren wensen de komende jaren terug te treden. Hierom wordt er een kapitaalkrachtige MBI kandidaat gezocht die in de komende jaren gefaseerd alle aandelen gaat overnemen. De gezochte kandidaat heeft een sterke technische en commerciële affiniteit en beheerst zijn / haar talen.

De positie van de MBI zal op korte termijn een algemeen directeurschap zijn waarbij de huidige eigenaren op de achtergrond een ondersteunende functie zullen bekleden.Omzet scope

Het traject

Matchinvest zoekt, samen met een Corporate Finance organisatie naar een geschikte MBI kandidaat. Na ondertekening van een NDA kunt u een informatie memorandum ontvangen. Er zijn voor u alleen kosten voor deze MBI search indien u aan de organisatie wordt verbonden.

Interesse"Hightech perslucht"

Heeft u interesse in deze MBI positie of de condities, neemt u dan contact met ons op.

Download hier de volledige pitch.

DEZE CASE IS INMIDDELS GESLOTEN