Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Gezocht: MBI-er voor Datastart

Projectnaam Datastart (N1454) Vestigingsgebied case Datastart
Sector ICT
Reden Financiering nieuw innovatief communicatieopossing en commerciële versterking
Status GESLOTEN  

Matchinvest zoekt een MBI kandidaat voor een startende onderneming in innovatieve communicatie oplossingen voor industriële apparatuur.

Het bedrijf

De ondernemer wil vanuit zijn bestaande ICT bedrijf in Midden-Brabant (actief op het gebied van front-end, netwerken en cloud oplossingen)  een nieuwe onderneming opzetten ten behoefte van het vermarkten van een door hem ontwikkelde innovatieve communicatieoplossing voor industriële apparatuur.

Reden voor participatie

De ondernemer zoekt zowel financiering voor deze opstartfase (participatie), als wel optioneel versterking van de Marketing & Sales functie (MBI).

Het product

Het nieuw ontwikkelde product bestaat uit een VPN router met specifiek ontwikkelde software in combinatie met een cloud oplossing ten behoeve van industriële apparatuur. Hiermee kan een totaaloplossing worden geleverd aan industriële automatiseerders en service verlenende organisaties. Een dergelijke totaaloplossing is momenteel nog niet voorhanden, waardoor de potentie in de markt enorm is. In het plan is de focus gelegd op Nederland als afzetmarkt, in een later stadium zal de focus verbreed worden naar andere landen binnen Europa. De VPN router gaat tevens als nevenactiviteit wereldwijd los aangeboden worden.

Omzetindicatie

Voor het derde jaar na start wordt een indicatieve omzet verwacht van €250k. De potentie van dit product is echter veel omvangrijker. Het product wordt nu al mondjesmaat in de markt weggezet.

Aangeboden wordt

Een deelparticipatie in deze nieuwe onderneming. De huidige ondernemer / ontwikkelaar wil mede-eigenaar worden. Optioneel is dat de participant bij gebleken geschiktheid invulling gaat geven aan de marketing en sales functie in dit nieuwe bedrijf.

Het participatiebedrag

Inclusief een eventueel bancair of anderszins extern te financieren bedrag is er een startfinanciering benodigd van ca. € 100K.

Interesse

MBI kandidaten die interesse hebben kunnen contact opnemen met Matchinvest voor meer informatie over de onderneming of de condities. Er is een ondernemingsplan op aanvraag beschikbaar die na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring overhandigd kan worden.

Download hier de volledige pitch.

DEZE CASE IS INMIDDELS GESLOTEN