Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

DNN Groep zoekt werkkapitaal om de groeistrategie te kunnen realiseren

Vestigingsgebied DNN GroepLogo DNN Groep

Sector Dak- en gevelsystemen
Fase Orderfinanciering
Investering € 350.000,- 
Aantal investeerders Bij voorkeur één
Reden Werkkapitaal t.b.v. orderfinanciering
Status  INMIDDELS GEFINANCIERD


De DNN groep te Emmen is al vanaf 1976 actief in het aanbrengen van dak- en gevelbekleding op en aan gebouwen. DNN is een begrip in Noord-Nederland en een stabiele contractpartner van diverse gerenommeerde, landelijk opererende ondernemingen.

DNN groep

DNN  BV ontwikkelt en installeert kwalitatief hoogstaande dak- en gevelsystemen in zowel het nieuwbouw als renovatiesegment. DNN heeft al sinds 2004 ingezet op een industrialisatie van het bouwproces en heeft sindsdien samen met leveranciers diverse innovatieve bouwsystemen ontwikkeld die inmiddels zijn toegepast in vele aansprekende bouwprojecten. Een paar voorbeelden hiervan zijn het energie producerend dakelement (Solvena) en het STARFRAME bouwsysteem die het bedrijf in staat stelt om onder ideale omstandigheden complete dak- en gevelsystemen te bouwen. DNN voert de werkzaamheden uit met ca. 25 productiemedewerkers in een goed geoutilleerd pand met complete productielijn t.b.v. het industrieel bouwproces te Emmen.

De klantFoto 1 DNN Groep

DNN levert aan zowel de zakelijke als de particuliere markt, maar wordt voornamelijk ingezet op grote bouwprojecten. DNN is preferred contractor van BAM utiliteitsbouw BV en Roosdom Tijhuis BV en werkt veelvuldig als contractor voor o.a. Jorritsma Bouw, Strukton, Brands, Koenen, etc. Ook grote bekende firma’s zijn bediend, zoals de NAM, Honeywell, Emtech, DSM, Center Parcs, als ook diverse gemeentes en woningstichtingen, zoals Lefier, Domesta en U woon.

DNN en de crisisFoto 2 DNN Groep

In 2008 werd de bouwsector hard getroffen door de kredietcrisis en ook DNN ontkwam niet aan een substantiële terugval in omzet. Tot medio 2012 wist DNN zich goed aan te passen aan de nieuwe situatie door zich vooral te richten op het hogere specialistische segment. Echter zijn er twee grote verlieslatende projecten geweest, waardoor DNN 2 werkmaatschappijen binnen de DNN Groep BV heeft moeten failleren.

Huidige orderportefeuille en probleemstelling

Nu, in augustus 2014 gaat het DNN weer goed. De orderportefeuille bedraagt dit jaar continu minimaal € 1.500.000 en er zijn mooie aansprekende projecten binnengehaald, zoals Wildlands Adventure Zoo Emmen (nieuwe dierenpark) en het prestigieuze Forum in Groningen. Ondanks dat de orderintake weer positief is, heeft DNN in de afgelopen maanden ook projecten niet kunnen aannemen, omdat de voorfinanciering niet kon worden gerealiseerd. De doelstelling van € 5,1M in 2015 komt hierdoor onder druk te staan.

De kapitaalbehoefte

Om de voorfinanciering mogelijk te maken en niet in een negatieve cashflow te geraken, heeft DNN op korte termijn € 350.000 nodig. Ondanks dat DNN al jaren een goede relatie met de bank heeft, is ook hun visie m.b.t. financieren gewijzigd. Daarom zoekt DNN informeel kapitaal om toch de groeistrategie te kunnen realiseren.

De propositie

DNN is bereid te overwegen om ook een deelname in het bedrijf aan te bieden in ruil voor deze kapitaal inbreng. Het aandelenpercentage laat DNN dan afhangen van het profiel en de wens van de investeerder en zal na een eerste gesprek gezamenlijk worden besproken.

Interesse

Heeft u interesse in een mogelijke deelname in DNN, neemt u dan even contact met ons op voor meer informatie of een gesprek met de ondernemer.

Download hier de volledige pitch.

DEZE CASE IS INMIDDELS GESLOTEN