Wij zijn u graag van dienst: 085 30 36 724

Alternatieve financiering

Een financiering regelen is tegenwoordig niet zo gemakkelijk. Banken en financiële instellingen willen alle risico’s vermijden, waardoor het voor de meeste ondernemers haast niet mogelijk is om een financiering rond te krijgen. Een alternatieve financiering regelen? Dat doet u via Matchinvest! Er zijn verschillende vormen van alternatieve financiering, waarbij wij bij Matchinvest de mogelijkheid bieden tot informal investing.

Alternatieve financiering regelen

Een weldoordacht bedrijfsplan is één, maar daarna heeft u wel de middelen nodig om ook daadwerkelijk de markt te veroveren. Er zijn verschillende manieren om een alternatieve financiering te regelen. Het microkrediet is een optie, maar deze zakelijke lening is relatief duur en kent een maximum van € 50.000,-. Ook crowdfunding biedt mogelijkheden. Het verkrijgen van voldoende financierders kan echter lastig zijn. Leasing, factoring en private equity zijn andere mogelijke financieringsmogelijkheden, maar ook hieraan zitten de nodige haken en ogen. Bij veel ondernemers is informal investing het meest populair, omdat zij dan niet gebonden zijn aan een bank of financiële instelling.

Wat is informal investing?

Informal investing is een vorm van alternatieve financiering waarbij (ex-)ondernemers voorzien in werkkapitaal aan bedrijven en ondernemers waarin zij potentie zien. Het voordeel hierbij is dat er vaak veel mogelijk is en dat de investeerder weet hoe het is om te ondernemen. Sterker nog, vaak heeft hij of zij zoveel kennis en ervaring dat de bedrijfsontwikkeling daardoor een extra stimulans krijgt – nog los van de financiële middelen die beschikbaar worden gesteld. Informal investing is een alternatieve financiering waarbij ondernemer en investeerder hetzelfde doel hebben: zakelijk succes en dus financieel rendement.

Matchinvest

Via Matchinvest komt u in contact met een groep informele investeerders. Door middel van een pitch maakt u uw bedrijfsplannen kenbaar. Ziet een investeerder brood in uw plannen, dan wordt het contact snel gelegd. Bent u op zoek naar werkkapitaal en wilt u dat regelen door middel van een alternatieve financiering? Kies dan voor informal investing via Matchinvest! Neem nu contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.